Web Analytics Made Easy - Statcounter

یستمین جلسه شورای اسناد و مدارک دفاع مقدس امروز بیستم مهرماه ۱۴۰۰ با حضور نمایندگانی از سازمان‌ها، ادارات، نهادها و نیروهای نظامی و فرهنگی و حوزوی در سالن جلسات معاونت فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد.

به گزارش ایسنا، سردار «غلامرضا علاماتی» رئیس سازمان اسناد و مدارک دفاع مقدس در ابتدای این جلسه  گفت: کارهای نهایی سامانه جامع اسناد دفاع مقدس انجام شده است و امیدواریم بتوانیم با برقراری ارتباط و به اشتراک گذاردن اسناد فرهنگی شهدا این کار بزرگ جمعی و ملی را انجام دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هیچ پیامی واقعی‌تر از اسناد شهدا وجود ندارد

دکتر رحیم نریمانی، مدیرکل اسناد و انتشارات بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز در ادامه جلسه ضمن عرض تبریک به مناسبت هفته نیروی انتظامی و همچنین گرامی داشتن یاد و خاطره شهدای ناجا گفت: بنیاد شهید و امور ایثارگران بار سنگینی به دوش دارد که این رسالت به فرموده امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری باید از طریق اسناد انقلاب و دفاع مقدس که جزء حافظه، هویت و برگه‌های زرین تاریخ ایران اسلامی هستند ثبت و ضبط شوند. نباید در این زمینه غفلت کنیم و این گنجینه تمام نشدنی را باید برای آیندگان به ودیعه بگذاریم.

مدیرکل اسناد و انتشارات بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به نگاه عمیق و افق دید شهدا در اسنادشان اظهار داشت: در باب تبلیغ، ترویج و نگهداری فرهنگ ایثار و شهادت هیچ پیامی واقعی‌تر از اسناد به جا مانده شهدا وجود ندارد، شهدا در وصیت‌نامه‌هایشان با ما صحبت می‌کنند و در تحلیل محتوا و پیام وصیت‌نامه شهدا نیز می‌توان به این نکته رسید که به رونق تولید هم اشاره کردند.

دکتر نریمانی افزود: در بند ۲ ماده ۳ اساسنامه بنیاد شهید و امور ایثارگران به زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهیدان با اسناد اشاره شده است و همچنین ماده ۶۴ قانون جامع خدمت رسانی به ایثارگران نیز به صراحت بنیاد شهید به عنوان نماینده دولت مکلف به جمع‌آوری اسناد شهدا از خانواده‌ها و تمام دستگاه‌ها و تشکیل بانک اطلاعاتی برای آنها است. در راستای سیاست انتشار اسناد نیز دیجیتال سازی آنها تحت عنوان سامانه اسناد افتخار در بنیاد شهید انجام می‌شود، تحت وب نیز اجرایی و به زودی در اختیار عموم قرار خواهد گرفت که در آن ۹ میلیون سند وجود دارد.

وی در ادامه گفت: طبق تأکید مقام معظم رهبری ثبت خاطرات والدین، همسران شهدا و جانبازان بالای هفتاد درصد و انتشار در رسانه ملی یک وظیفه است. ۸۸ هزار والدین شهدا درقید حیات هستند و حدود ۴۳ هزار آزاده و ۵۹۶هزار جانباز داریم که موفق به ثبت و ضبط ۴۵ هزار خاطره از والدین معظم شهدا شده‌ایم. در سیاستی که دکتر «سیدامیرحسین قاضی‌زاده‌هاشمی» رئیس بنیاد شهید و امورایثارگران تبیین کرده‌اند طی برنامه‌ای ۴ ساله خاطرات تمام اقشار ایثارگران ثبت، ضبط و منتشر خواهد شد.

دکتر نریمانی گفت: اسناد مکتوب شهدای مدافع حرم را تا ۸۵ درصد، اسناد شهدای منا و مسجدالحرام به طور کامل جمع‌آوری شده و در سامانه اسناد افتخار قرار خواهد گرفت. همچنین سرگذشت پژوهی شهدا در فرم‌های استانداردی، جمع‌آوری می‌شود و بیش از ۱۰۳ هزار برگ اسناد آسیب دیده‌ای وجود دارد که مرمت و بازسازی شده است زیرا پرونده فرهنگی شهدا که شامل زندگی‌نامه، وصیت‌نامه و مناجات‌نامه، عکس، یادداشت، آثار هنری و ... بسیار تاثیر گذار است.

وی در پایان گفت: ذخیره ارزشمند دیگر در اسناد آرشیو دیداری و شنیداری است که ۶۰ هزار ساعت فیلم و صوت در رسانه‌های در اختیار از جمله سایت، انتشارات و فضای مجازی قرار داده شده و منتشر می‌شود، نشر شاهد نیز ۱۹۰۰ عنوان کتاب به چاپ رسانده و از طریق ایران صدا نیز به صورت گویا در اختیار همه قرار گرفته است.

داود نورچه‌ای مدیر کل امور فرهنگی و تبلیغات بنیاد شهید و امور ایثارگران در ادامه جلسه گزارشی از فعالیت‌های این ادره کل شامل ۴ اداره  پیام‌آوران ایثار، تبلیغات و نمایشگاه‌ها، مناسبت‌ها و یادواره‌ها، قرآن و فرهنگی ارائه داد. وی در ادامه برنامه‌های اجرا شده در هفته دولت را اینگونه برشمرد: همایش دولتمردان شاهد به صورت وبیناری در سراسر کشور، تجلیل از خانواده معظم شهدا در استان‌ها توسط نماینده ولی‌فقیه و استانداران، گلباران مزار مطهر شهدای دولت توسط مسئولین و ارگان‌ها، تجلیل از همکاران ایثارگر بنیاد شهید و امور ایثارگران، ارتباط تلفنی با خانواده معظم شهدا، تجلیل از همسران شهدای همکار در بنیاد شهید.

وی افزود: در هفته دفاع مقدس نیز برنامه‌هایی از قبیل همایش پیاده‌روی پیروان حسینی و رهروان خمینی(ره)، مراسم میهمانی لاله‌ها، گلباران ۱۹ هزار گلزار شهدا، کنگره ملی لاله‌های سفید، اجلاسیه ۳۰۰۰ پیام‌آور ایثار، نواختن زنگ ایثار در مدارس، اختتامیه نخستین جشنواره بازی‌های رایانه‌ای بازی دلها و مسابقات ورزشی و برنامه‌هایی دیگر برگزار شد.

توجه به اسناد شهدا در سازمان‌ها در دستور کار قرار گیرد

سردار «سجادی» نیز در بیستمین جلسه شورای اسناد و مدارک دفاع مقدس اظهار داشت: موضوع جمع‌آوری و حفظ آثار و اسناد شهدا همواره مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده است و باید برای تحقق منویات ایشان جدیت داشته باشیم. گردآوری آثار شهدا از طریق مصاحبه با خانواده‌های معظم و معزز آنها به دست می‌آید که البته باید سرعت بیشتری به این کار بدهیم تا تهیه این مجموعه ارزشمند هر چه زودتر به پایان برسد. 

وی افزود: علاوه بر خانواده‌های‌شان آثار و اسنادی در سازمان‌ها دارند که برای حفظ آنها باید هر چه زودتر اقدام شود. بی تردید حفظ و نشر آثار فرهنگی شهدا اقدام موثری در راستای جلوگیری از انحراف نسل جوان است که باید در دستور کار مسئولان قرار گیرد.

آمادگی همکاری با بنیاد شهید را داریم

خسرو طالب‌زاده معاون اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملی هم در این جلسه یادآور شد: صحت‌سنجی در زمینه اسناد و آثار شهدا موضوع مهمی است که نباید مغفول بماند. باید اسناد و آثار شهدا به دقت صحت‌سنجی شوند و در دسترس عموم قرار گیرند. همان اندازه که تشکیل سامانه‌ای برای نگه‌داری اسناد و آثار شهدا مهم است امکان دسترسی آسان مردم هم به آن از اهمیت برخوردار است.

با تاکید بر اهمیت جمع‌آوری اسناد شهدا توضیح داد: شهدا به اقتضای شغلی در سازمان‌های مختلفی حضور داشته‌اند. باید با تعامل با این سازمان‌ ها، اسناد شهدا را استخراج و در سامانه بارگذاری کرد. متاسفانه بنیاد شهید و امور ایثارگران به این اطلاعات دسترسی ندارد و ما در سازمان اسناد کتابخانه ملی ایران آمادگی همکاری را داریم.

وی افزود: سامانه باید به همه سازمان‌ها و دستگاه‌های مرتبط باشد که در صورت نام یک شهید، اطلاعات شغلی شهید نیز در اختیار کاربر قرار گیرد.

رونمایی از سامانه سجا در هفته بسیج

دکتر اشتری نیز با ارائه گزارشی درباره سامانه «سجا» که برای نگه‌داری اسناد و آثار شهدا ایجاد شده است، اظهار کرد: رویکرد سامانه  «سجا» بر اساس حفظ و نگه‌داری اسناد و آثار شهدا، دسترسی و بهره‌برداری آسان کاربران و همچنین همگونی و هماهنگی برای بارگذاری و ثبت اطلاعات است. در طراحی سامانه امکان بارگذاری اطلاعات در آینده هم برای آن پیش‌بینی شده است. قرار است در هفته بسیج از این سامانه رونمایی شود. همانطور که مقام معظم رهبری فرموده‌اند «جنگ، گنج است، آیا ما خواهیم توانست از آن استخراج کنیم؟» بنابراین باید نسبت به مسائل مربوط به هشت سال فاع مقدس دغدغه‌مند عمل کنیم.

در پایان این جلسه میهمانان از بخش اسناد، کتابخانه تخصصی ایثار و شهادت و پایگاه خبری نوید شاهد نیز بازدید کردند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دفاع مقدس بنیاد شهید و امور ایثارگران اسناد و مدارک دفاع مقدس اسناد و آثار شهدا مقام معظم رهبری اسناد شهدا سازمان ها جمع آوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۶۷۵۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراسم تشییع جانباز سرافراز؛ سردار ایاف در مشهد برگزار شد

مراسم تشییع پیکر مطهر جانباز سرافراز سردار رشید اسلام؛ مجید ایافت در مهدیه مشهد برگزار شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، مراسم تشییع پیکر مطهر جانباز سرافراز دفاع مقدس، سردار ایافت امروز صبح از مهدیه مشهد به سمت حرم مطهر رضوی برگزار شد و پس از طواف در حرم مطهر امام رضا(ع) در بهشت رضای مشهد به خاک سپرده شد.

همچنین با همکاری قرارگاه منطقه‌ای ثامن الائمه نیروی زمینی سپاه، مراسم وداع با پیکر پاک سردار سرتیپ دوم پاسدار «سید مجید ایافت» از یادگاران دوران دفاع مقدس، شب گذشته همزمان با نماز مغرب و عشا در مجتمع فرهنگی آیه ها برگزار شد.

سردار ایافت در دوران دفاع مقدس از هم‌رزمان سردار سرلشکر شهید «محمود کاوه» بود و معاونت اطلاعات و عملیات لشکر ویژه شهدا را بر عهده داشت؛ سردار مجید ایافت معاون شهید محمود کاوه و از فرماندهان عملیات مرصاد و یکی از قهرمانان جبهه مقاومت و همرزم سردار شهید قاسم سلیمانی بود.

وی پس از دوران دفاع مقدس نیز مسئولیت‌های متعددی را در مجموعه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی عهده‌دار بود که از آن جمله می‌توان به جانشینی فرماندهی لشکر ویژه شهدا، فرماندهی قرارگاه عاشورا، جانشینی فرماندهی قرارگاه ثامن‌الائمه نیروی زمینی سپاه و مسئولیت دبیرخانه کنگره بزرگداشت سرداران شهید و 23 هزار شهید خراسان اشاره کرد.

مسئول اطلاعات عملیات لشکر ویژه شهداء، جانشین لشکر ویژه شهداء، جانشین تیپ یک ویژه شهداء، فرمانده تیپ جوادالائمه بجنورد و جانشین قرارگاه منطقه ثامن‌الائمه از جمله خدماتی است که این شهید والامقام در کارنامه خدمتی خود داشت.

تسلیت فرمانده سپاه امام رضا (ع)

 سردار سرتیپ سیدهاشم غیاثی، فرمانده سپاه امام رضا علیه السلام در اطلاعیه‌ای رحلت یادگار دفاع مقدس سردار سپاه اسلام سید مجید ایافت را به خانواده و همه دوستداران و علاقمندان ایشان تسلیت گفت.

در این پیام آمده است: رزمندگان دلاور لشکر ویژه شهدا در طول صحنه‌های دفاع از این مرز و بوم به ویژه در 8 سال دفاع مقدس جان فشانی‌ها و دلاورمردیهای سید مجید ایافت را به یاد دارند؛ او که در عملیات مرصاد به اتفاق همرزمانش، داغ پیشروی منافقین را از تنگه چهارزبر در کرمانشاه بر دل دشمنان این انقلاب گذاشت.

فرمانده سپاه امام رضا علیه السلام در پیام خود به‌مناسبت رحلت سردار ایافت ادامه می‌دهد: رضوان پروردگار بر این سردار پر افتخار و مجاهد فی سبیل الله که بعد از دفاع مقدس برای ترویج پیام انقلاب اسلامی و رفیقان شهیدش لحظه‌ای از پای ننشست و با حضور در میدان‌های فرهنگی همیشه به دنبال زنده کردن راه شهیدان بود که این تلاشها در یاد و خاطره اهل فرهنگ و هنر انقلاب خواهد ماند.

در پایان این پیام آمده است: از درگاه خداوند رحمان برای همه بازماندگان صبر و شکیبایی و علو درجات و همنشینی با رفقای شهیدمان را برای این مجاهد نستوه مسالت می‌کنم.

پیام رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد

دکتر محمود شبستری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد، نیز با صدور پیامی درگذشت سردار جانباز «سید مجید ایافت» را تسلیت گفت.

در متن این پیام آمده است؛  بدون تردید حماسه ایثارگری‌ها و  از خودگذشتگی‌های جانبازان سرافراز میهن اسلامی، در یاد و خاطره مردم همواره باقی خواهد ماند و  آرمان‌های جانبازان و شهدای گرانقدر، چراغ راه آیندگان خواهد بود.

شبستری در این پیام آورده است: عظمت و اقتدار ایران اسلامی مرهون همت ایثارگران و دلاوری جانبازان سرافرازی است که بر سر پیمان ماندند و در اعتلای خط سرخ شهادت و میراث گرانقدر شهدا کوشیدند. آنان که دیروز پیشگامان عرصه نبرد حق علیه باطل بودند و امروز پهلوانان عرصه شکیبایی و اسوه‌های استقامت هستند.

در پایان این پیام آمده است: درگذشت سردار جانباز «سید مجید ایافت» که سال‌های طولانی آثار زیانبار مواد شیمیایی و جراحات ناشی از دوران دفاع مقدس را تحمل کرد، محضر مقام معظم رهبری (مد ظله العالی)، استاندار خراسان رضوی، فرمانده سپاه امام رضا(ع) و خانواده معظم ایشان تسلیت و تهنیت عرض کرده و از درگاه ایزد منان برای آن عزیز، علو درجات و مغفرت واسعه الهی و برای بازماندگان صبر شکیبایی مسألت می‌کنم.

به گزارش تسنیم، مراسم ختم و ترحیم سردار ایاف دوشنبه بعد از ظهر 17اردیبهشت، ساعت 15:30لغایت17:30 و سه شنبه صبح 18 اردیبهشت، از  ساعت 8:30لغایت10:30 واقع در مسجد غدیر باباعلی واقع در ششصد دستگاه؛ ارشاد یک (موسسه فرهنگی شمیم اخلاص _جلسه یادمان شهدا) برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/282

دیگر خبرها

  • حقوق کدام یک از ایثارگران امسال افزایش داشت؟
  • جزئیات افزایش حقوق ایثارگران در سال ۱۴۰۳ + آخرین اخبار افزایش حقوق جانبازان
  • حقوق کدام یک از ایثارگران در سال ۱۴۰۳ افزایش داشت؟
  • مراسم تشییع جانباز سرافراز سردار ایافت در مشهد برگزار شد
  • مراسم تشییع جانباز سرافراز؛ سردار ایاف در مشهد برگزار شد
  • حضور استاندار ایلام در منزل شهید تازه‌تفحص‌شده دوران دفاع مقدس
  • برگزاری مراسم سالگرد پدر ۴ شهید دفاع مقدس در مبارکه
  • تشییع پیکر مطهر دو شهید دفاع مقدس، فردا در خوزستان
  • تشییع پیکر شهدای تازه تفحص شده فردا در اصفهان
  • همایش شهدا و تقریب برگزار می شود/ شهدای تقریب از افتخارات ما هستند